Folyadékhűtők és hőszivattyúk

Egy neves folyadékhűtő gyártó céggel együttműködve energiatakarékos üzemelésű folyadékhűtő-, hőszivattyú- és klímatechnikai készülékekkel egészítettük ki eddigi termékválasztékunkat annak érdekében, hogy partnereinknek komplett légtechnikai- és klímatechnikai rendszereket tudjunk ajánlani. A folyadékhűtő és hőszivattyú termékpalettánk teljesítménytartománya teljesen lefedi a klímatechnikában előforduló igényeket a lakossági hőszivattyútól az ipari létesítményekhez szükséges nagy teljesítményű berendezésekig.

 

Az alkalmazási lehetőségeknek megfelelően tudunk ajánlani léghűtéses- és vízhűtéses folyadékhűtőket, R134a vagy R410A hűtőközeggel működő, illetve „scroll”- vagy „csavar” kompresszorral üzemelő típusokat. A folyadékhűtőkből kialakított hűtőaggregát változatok közvetlen elpárologtatású hűtőrendszerekhez és légkezelő berendezésekhez illeszthetők. A folyadék- hűtők energiatakarékos üzemeltetésének lehetőségét a „free cooling” modulok biztosítják, melyek mind új, mind már meglévő berendezésekhez és rendszerekhez csatlakoztathatók.

 

Folyadékhűtők hőszivattyúk ikon

Folyadékhűtők, hőszivattyúk


Ezen berendezéseket 5kW-1500kW teljesítményig scroll- és screw-kompresszorokkal, standard vagy A energiaosztályú kivitelben biztosítjuk.

A fejlett klímatechnikai rendszerek hűtő-fűtő energiaszolgáltatója általánosan a folyadékhűtő és hőszivattyú egység, melynek freonos hűtőköre zárt, gyárilag készre szerelt. A folyadékhűtőket a helyszínre szállítás után csupán víz és elektromos oldalon kell a rendszerekhez kapcsolni, hogy üzemképesen tudják a hűtő, illetve fűtő energiát biztosítani. Folyadékhűtőink gyártmánysora rendelkezik lég- vagy vízhűtéses típusokkal. Hűtő és fűtő teljesítményben a lakossági igényektől kezdődően a szálloda- és üzletláncokon túlmenően a legnagyobb teljesítményigényű ipari felhasználókig tudjuk biztosítani a felmerülő igényeket. Folyadékhűtők és hőszivattyúk kialakításukat tekintve lehetnek kompakt vagy osztott kivitelűek. A folyadékhűtő és hőszivattyú gyártmánysorunk kiválóan illeszkedik az Airvent gyártmányú légkezelőkhöz, klímagerendákhoz, indukciós befújóinkhoz és a teljeskörű vezérlési és épületfelügyeleti rendszerhez.

Ugrás a termékekhez Nyíl

Folyadékhűtők

Léghűtéses folyadékhűtő, levegő-víz hőszivattyú

A léghűtéses modellek a legelterjedtebb folyadékhűtők, melyek ideális megoldást jelentenek mind lakóépületek, mind kereskedelmi létesítményekben történő alkalmazásra. Az Airvent kínálatában 20 - 1700 kW hűtőteljesítmény határok között scroll, és screw kompresszoros berendezések találhatók. Levegő-víz hőszivattyúink lakossági és scroll kompreszoros kivitelben 20-580 kW hűtési és 21-680 kW fűtési teljesítménytartományban érhetők el.

Vízhűtéses folyadékhűtő

Vízhűtéses folyadékhűtő, víz-víz hőszivattyú

A vízhűtéses folyadékhűtők ideális megoldást jelentenek, ha rendelkezésünkre áll hideg víz a kondenzátorok hűtésére. Kifejezetten alkalmasak beltéri telepítésre, tekintettel a kis terjedelmű kompakt kialakításukra. Hűtőteljesítményük 20 - 1540 kW-ig terjed, és teljesítménytől függően scroll vagy screw kompresszorral szerelve találhatjuk meg őket. Víz-víz hőszivattyúink scroll vagy screw kompresszoros kivitelben 20-1540 kW hűtési, valamint 24-1735 kW fűtési teljesítménytartományban érhetők el.

Hűtőaggregát

Léghűtéses hűtőaggregát

A léghűtéses hűtőaggregátok (másnéven condensing unitok) ideális megoldást jelentenek olyan esetben, amikor nagy területet kell légkondícionálni, vagy valamilyen okból nem használható fagyálló folyadék hidraulikus töltetként. A léghűtéses modellek 12 – 725 kW tartományban, scroll kompresszorral szerelve működnek.

 

Freecooling berendezések ikon

Freecooling berendezések


A környezeti levegő hőtartalmát hasznosítja energiatakarékos szempontból, így váltja ki a kompresszor teljesítményét.

Az energia takarékosságot eredményező úgynevezett szabadhűtési mód alkalmazása érdekében került kifejlesztésre a moduláris Freecooling berendezések, melyek folyadékhűtőkhöz kapcsolva, a környezeti hőmérséklet függvényében, kiváltják a folyadékhűtők mechanikus kompresszor hűtési üzemét és a környezet "hideg energiáját" használják. A szabadhűtéses üzemelés ipari, technológiai, telekom és datacenter létesítmények esetében egész éves folyamatos üzemeltetésnél akár 50-55% megtakarítást is eredményezhetnek. Komfort klímaberendezések esetében az energiamegtakarítás az üzemelés módjától függően 30-40% is lehet. A freecooling egységek (85-625 kW) bármelyik folyadékhűtőhöz kapcsolhatók. A berendezések automatikus üzeme az év teljes terjedelmében az összeépített folyadékhűtőkkel együtt biztosított. Fontos megjegyezni, hogy az újonnan telepített folyadékhűtők mellett, meglévő berendezések utólagos beépítésével is energiatakarékos üzemet tudnak biztosítani. A moduláris Freecooling egységek önállóan és folyadékhűtővel egybeépítve is szállíthatók.

Ugrás a termékekhez Nyíl

 

Close control ikon

Close control hűtőegységek


Folyamatosan nagy teljesítmény kielégítésére kifejlesztett berendezések/típusok, különböző hűtőkör kialakítással, padlóba és terembe fújó lehetőségekkel.

A telekommunikációs berendezések fejlődése és elterjedése, a data centerek kialakulása együttesen eredményezte, hogy a felügyelet nélküli, teljes üzembiztonsággal üzemelő, felület egységre vonatkozó nagy teljesítményű, rendkívül energiatakarékosan üzemelő klímaberendezések kifejlesztésre és sorozatgyártásra kerüljenek. Természetesen ezen klímaberendezések az eddig ismert berendezések továbbfejlesztése, speciális tulajdonságokkal való ellátásán alapulnak. Működésük alapelvét tekintve van közvetlen (freon) elpárologtatós lég- vagy vízhűtésű, vagy ún. hidegvizes close control unit. Energiatakarékos üzemeltetést tekintve minden kivitel rendelkezik szabadhűtéses (ún. freecooling) üzemmóddal, beltéri egysége inverteres kompresszorral és EC ventilátorral működik. A teljes üzembiztonságot két körös (duál) konstrukció vagy közösen vezérelt együttes beépítési lehetőség biztosítja. A nagy hőterhelésű, zsúfoltan telepített data centerek levegővel való tökéletes átöblítését ún. "down flow" illetve "upflow " beltéri close control egységekkel biztosítjuk. Nagy teljesítményű data centerek esetében az ún. "rack" soros installációt alkalmazzuk.

Ugrás a termékekhez Nyíl

 

Rooftop ikon

Rooftop-ok


Különleges sorozatban gyártott légkezelők változatos opciókkal, külön elszívó és befúvó ventilátorokkal, és különleges szabályozási opciókkal, energiatakarékos kivitelben.

A rooftopok a moduláris légkezelők továbbfejlesztésével, típussorok kialakításával és azok sorozatgyártásával alakultak ki. Komplett, gyárilag készreszerelt egységek melyek számos opcióval rendelkeznek, amiket a megrendeléskor kell meghatározni. Az opciók különböző biztonsági, üzemelési, szabályozási és addicionális hűtés-fűtés igényre adnak kiválasztási lehetőséget, mint például melegvizes hőcserélő, elektromos fűtőtest, gázfűtés, a cirkuláltatott és friss levegő energiatakarékos kezelése, füst- és tűzjelzés, távoli üzemeltetés stb. Minden rooftop beépített, gyárilag készre szerelt hűtő illetve hőszivattyús hűtő-fűtő egységgel van ellátva. A rooftopok készre szerelten ún. plug-in kivitelben kerülnek leszállításra, energia és esetleg légoldali csatlakoztatás után üzemkészek. Katalógusunkból 10-108 kW hűtési és fűtési teljesítményértékű rooftopok közül választhatnak vásárlóink.

Ugrás a klímatechnikai készülékekhez