Referenciáink

A képekre kattintva többet is megtudhat referenciaépületeinkről, az ott alkalmazott műszaki megoldásokról, és a beépítésre került termékekről.

Szervita Square Building

Budapest központjában található, a rendkívül impozáns 21. századi hatszintes luxus ingatlan melybe a MultiPlex moduláris légkezelőgépeinket építettük be, a 15 darab berendezés együttesen több mint 165 000 m³/h levegő szállítására lett tervezve, a gépeket pedig a mélygarázs öt szintjén és szintenként három-három elkülönített gépházban helyezték el.

Katona József Nemzeti Színház

A kecskeméti Katona József Nemzeti Színház belterét az általunk fejlesztett UV-C FiltAir légsterilizáló berendezéseink teszik vírusmentessé, biztonságossá mind a nézők,
mind a társulat számára. Készülékeink a kiszolgálóterekben (fogadó, folyosó, büfé),
a nézőtéren, a páholyokban, sőt még a színpadon is helyet kaptak, és kiváló hangszigetelésüknek köszönhetően rendkívül csendesen tisztítják a légkört.

Valeo Auto-Electric Magyarország Kft.

Az új, 1500 négyzetméteres gyártóterület sajátossága a csarnokokra jellemző nagy belmagasság, amelynek téli–nyári üzemű szellőztetése ipari befúvóelemekkel oldható meg. Javaslataink között szerepelt új fejlesztésünk, a termoelemmel működő NRA-T termék is. 

Csiky Gergely Színház - Kaposvár

2019 novemberében átadták a Kaposvár jelképének számító Csiky Gergely Színház restaurált és kibővített épületét, ahol a a műemléki környezet nagy kihívás elé állította mind a tervezőket, mind a kivitelezőket légtechnikai rendszer kiépítése során.

Hachapuri Grúz Étterem

A Budapest belvárosában található Hachapuri Grúz Étterem különlegessége, hogy az éttermi résszel egy légtérben látványkonyha üzemel faszenes grill pizzasütővel. A vendégtér boltíves kialakítását nem lehetett megtörni gépészeti berendezésekkel, így légtechnikával kellett megoldani a szellőztetést és a hűtést. 

Atlas Copco Gyártócsarnok

Az ipari kompresszorokat gyártó Atlas Copco gyárbővítésénél a korábbi tetőventilátoros, adiabatikus nedvesítéssel hűtő szellőztető rendszer cseréje mellett döntöttek, mivel a levegő telítődése miatt gyakran le kellett állítani a hűtést. Javaslatunk a temperált friss levegő biztosítására a hővisszanyerős, hőszivattyús Rooftopok voltak.

Vitamingyár

2019 januárjában kezdődtek a tárgyalások partnerünkkel, azóta pedig már a második csarnokon belüli szellőztetőrendszerek kivitelezésénél tartunk. Egy vitamingyár szellőztető- és klimatizáló rendszerének korszerűsítésében segédkeztünk, ahol a tervezési fázistól kezdve részt vettünk a projekttámogatásban.

Airrail Center Frankfurt

A frankfurti Fraport repülőtér mellett 2010-ben felavatott 660 m hosszú, 65 m széles és 45 méter magas "Squaire"-nek is becézett vasútállomás és bevásárló központ funkciójú épülethez cégünk 590 db speciális kivitelű, PassiveAir típusú passzív klímagerendát szállított.

Tele2 Aréna

A Tele2 Aréna egy 2012-ben felavatott többcélú stadion, amely Stockholm-ban található meg. A stadion szellőztetéséhez cégünk egy egyedi, motoros állítású ipari befúvóelemet fejlesztett ki, amely 16.000 m³/h légszállításra képes. 

Emporia Bevásárlóközpont

2012-ben Malmöben felavatták Észak-Európa legnagyobb bevásárlóközpontját az Emporiát, amely a Svédországot és Dániát összekötő Öresund híd közvetlen közelében épült. Az épületbe összesen 2062 db Kecskeméten gyártott Airvent klímagerenda került beépítésre.

Kisvárda Termálfürdő

A termálfürdő forrásvízének újrahasznosítását és az épület fűtésének energiatakarékos megoldását biztosítottuk AV-WQH víz-víz hőszivattyúk beépítésével és rendszerbe állításával. Víz-víz hőszivattyúink scroll vagy screw kompresszoros kivitelben 20-1540 kW hűtési, valamint 24-1735 kW fűtési teljesítménytartományban érhetők el.

Family Hotel

A Balástyán található Family Hotel 65 szobájában cégünk HotelAir klímagerendái biztosítják a tiszta levegőt és a minden időben komfortos hőmérsékletet. Továbbá a szálloda 7 zónájában VIT típusú indukciós befúvókat szereltünk be. A rendszer teljes felügyeletét és szabályozását saját fejlesztésű rendszerünk végzi, mely alkalmazkodni képes a belső és külső légállapot változásokhoz.

SEWS Autókábelgyár

A japán tulajdonú, kisbéri telephelyű SEWS vezetékkötegelő gyár légterét és technológiai gépsorát saját kivitelezésű, energiatakarékos és teljes üzembiztonságot adó 75 kW hűtési teljesítményű léghűtéses folyadékhűtővel és az ehhez kapcsolódó moduláris freecooler egységgel láttuk el. Ezek a berendezések biztosítják az üzemi- és a komforttér levegőjének hűtését.

DEAC Sportcsarnok

A sportcsarnokokban a változó kihasználtság miatt fontos az energiahatékony, igény szerinti szellőztetés, így a Debreceni Egyetem Atlétikai Clubjának fedett sportközpontját MultiPlex típusú moduláris légkezelőkkel láttuk el. Ez az öt légkezelő biztosítja a játéktér, lelátók, öltözők frisslevegő-ellátását, és az elhasznált levegő elszívását.

Pannon Növényolajgyár

A Pannon Növényolajgyár épületeihez 2011. decemberében 28 db CHGT/4-800 F400 típusú hangcsillapított házba épített többfunkciós ventilátort szállítottunk, melyek két órán keresztül füstelszívásra (400°C), folyamatosan működve normál hőmérsékletű (40°C) levegő elszívására vagy befúvására használhatók. A CHGT F400 ventilátor magas hőmérsékletű térbe való telepítésre is alkalmas. A projekt bővítésekor, 2012. novemberében, 16 db CHGT/4-560 F400 típus is beépítésre került.

Origo Film Group

Az Origo Filmstudió épületébe 32 db 2000x2000x2000 mm méretű RB210 típusú egyenes hangcsillapítót szállítottunk. Ezeknek a hangcsillapítóknak az ott beépített légkezelők 70 dB feletti hangszintjét kellett egy filmstudióban elvárt alacsony szintre csökkenteni, mely követelményt a termékek hiánytalanul teljesítették.

Maxon Motor

A veszprémi Maxon Motor gyártócsarnok bővítésének eredményeképpen, jelenleg több, mint 3.000 m²-nyi gyártósor, iroda és tárgyalóhelyiség levegőjének hűtését biztosítják Airvent gyártmányú OptimAir klímagerendák. A közel 200 db kétoldali befúvású indukciós aktív hűtőegység specialitása energiahatékony működés magas teljesítmény mellett.

Hódmezővásárhely kórház

A mikroorganizmusok koncentrációjának csökkentése, megjelenésük megakadályozása speciális szűrők beépítésével, a befújt levegő mennyiségének növelésével és az áramlások irányításával oldható meg tisztaterekben. A kiegyenlített/túlnyomásos szellőzést, fűtést, hűtést, hőmérséklet szabályozással, páratartalom szabályozással, G4, F7, F9, H-14 szűrőfokozatokkal ellátott MultiPlex légkezelőgépeink biztosítják.