Családi házak, lakások

Új építésű vagy jelentős felújításon átesett épületekben elengedhetetlen a gépi szellőztetés. Ennek oka, hogy az épületek természetes légcseréje a mai előírásoknak megfelelő, fokozott légzárású külső nyílászárók miatt lényegesen lecsökkent. A megmaradt természetes légcsere csak töredékét biztosítja annak a frisslevegő mennyiségnek, amely a családi otthonok egészséges, pára- és penészmentes belső klímájához szükséges.

Ha a szellőztetést ablaknyitással oldják meg, elvész a vastag falszigeteléssel és a kiváló nyílászárókkal elérni kívánt eredmény, az energiamegtakarítás. Emellett a külső levegő minőségének városokban és falvakban egyaránt tapasztalható folyamatos romlása és az allergiás megbetegedések elterjedése miatt az ablaknyitás manapság sokszor többet árt, mint használ. Ezért az energetikai szempontból korszerű épületekben az egészséges belső klímához gépi szellőztetésre van szükség. A frisslevegő-bevitelt legkomfortosabban központi hővisszanyerős szellőztetőgéppel lehet megoldani, amellyel ellenőrzötten, szabályozottan, automatikus működéssel és nem utolsósorban energiatakarékosan lehet szellőztetni, azaz a lakótérből az elhasznált levegőt eltávolítani és helyette friss, oxigén dús levegőt bejuttatni.

Az Airvent a hővisszanyerős lakótéri szellőztető készülékek széles skáláját kínálja, melyek energiatakarékosan és automatikus működésüknek köszönhetően komfortosan oldják meg a lakások és családi házak megfelelő légellátását. A központi hővisszanyerős géppel együtt megvásárolható a komplett szellőztető rendszer kiépítéséhez szükséges többi termék is.

Kapcsolódó termékeink

Lakásszellőztetés


Ismerje meg részletesen otthoni felhasználásra tervezett központi hővisszanyerős szellőztetőrendszerünket, és a hozzá tartozó elemeket. Ugrás a lakászellőztetéshez Nyíl