Airvent | MultiPlex 2

Az Airvent moduláris légkezelő gépcsaládjának új generációja

A MultiPlex 2 légkezelő gépek kiemelkedő teljesítményt és üzemeltetési biztonságot nyújtanak komfort és ipari felhasználások esetén egyaránt. Működésük célja a mindenkori optimális beltéri levegőminőség fenntartása a felhasználók igényeihez rugalmasan igazodva.

T2TB2L1D1F9

A MultiPlex 2 légkezelő gépek hosszú élettartamát az alapanyagok minősége, a robusztus felépítmény, valamint az alkalmazott műszaki megoldások magas színvonala biztosítja.

Az új vázszerkezetnek köszönhetően a MultiPlex 2 egységek az EN1886 szabványnak megfelelően a fent kiemelt besorolások szerint teljesítenek a T hőátbocsátás; TB hőhidasság; L légszivárgás; D mechanikai szilárdság és F szűrőkeret szivárgás kategóriákban.

MultiPlex 2   Áttekintés


IkonNagymértékű rugalmasság A MultiPlex 2 légkezelő gépek 2800-37.500 m³/h légmennyiség tartományban 20 szabványos keresztmetszeti méretben elérhetők. Kiválasztószoftverünk segítségével számos elrendezési lehetőség közül választhatjuk ki a projekt adottságaihoz legalkalmasabb berendezést.

IkonBeépülő alkatrészek A MultiPlex 2 légkezelő család moduláris kialakításának köszönhetően valamennyi feladatra a lehető legjobb megoldást tudjuk ajánlani. A választható elemek között megtalálhatók: zsaluk, vizes- és direkt elpárolgású hűtők és fűtők, szűrők, hangcsillapítók, lemezes-, forgódobos- és közvetítőközeges hővisszanyerők, EC ventilátorok, valamint automatika rendszer kijelzővel.

IkonHőhidasság Az EN 1886 szabvány szerinti TB2 besorolású vázkeret minimálisra csökkenti a hőveszteséget és javítja az általános hőteljesítményt. A poliamid betétekkel ellátott alumínium keretrendszer robusztus és korrózióálló kivitelt biztosít hosszú távon. A kiváló minőségű vázszerkezet fejlesztésekor fő szempont volt az alkatrészek biztonságos és kényelmes hozzáférhetősége, megkönnyítve ezzel a helyszíni karbantartási, tisztítási munkálatokat. 

IkonHőátbocsátás Légkezelő gépeink az 51 mm-es panelvastagságnak és az előzőekben említett keretrendszernek köszönhetően T2 hőátbocsátási osztályba sorolhatók az EN 1886 szabvány szerint. Az acéllemezek közé zárt 70 kg/m³ sűrűségű kőzetgyapot szigetelés biztosítja az optimális energiahatékonyságot és fokozott hangcsillapítást.

IkonSzilárdság és szivárgás A Multiplex 2 légkezelő gépek mechanikai szilárdság tekintetében D1, szivárgás szempontjából pedig L1 besorolásúak. Ez a két tulajdonság együtt elengedhetetlen egy hosszú távon üzembiztosan és hatékonyan működő rendszer esetén, hiszen ez által a gépen a rendszernyomás következtében kialakuló maradó deformáció, valamint nyomásveszteség minimális.

IkonSzűrés A jó hatékonyságú szűrés megvédi a szellőztető rendszer elemeit a szennyeződésektől és egyéb levegőben szálló részecskéktől, mely hozzájárul a levegő minőségéhez és az üzembiztos működéshez is. A MultiPlex 2 szűrőkeretek kialakítása by-pass szivárgásra vonatkozóan megfelel az EN 1886 szabvány szerinti F9-es osztálynak (0,5% alatti).

Fenntarthatóság ikon

Fenntarthatóság


MultiPlex 2 – Fenntarthatóságra törekvés légkezelő rendszerekben

A MultiPlex 2 a fenntarthatóság iránti gyakorlati elkötelezettségünket tükrözi. A jó hatékonyságú beépülő elemek, a minimálisra csökkentett villamosenergia-felhasználás, a berendezések tartóssága, valamint az integrált automatika rendszer mind egy hosszútávon jó beltéri levegőminőséget biztosító légkezelő gép alkotóelemei. 

Fenntarthatóság - 3 blokk

Hatékonyság

A fenntarthatóságot szem előtt tartva kifejlesztett MultiPlex 2 intelligens szabályozási módokkal, hatékony szűréssel, EC ventilátorokkal és a legmagasabb energiabesorolásnak megfelelő energia-visszanyerő modulokkal rendelkezik, így minimálisra csökkenti a működési költségeket, felhasználási területtől függetlenül. 

Teljesítmény

Teljesítmény

A MultiPlex 2 ötvözi a teljesítményt a tartóssággal, ami megbízható, hosszú élettartamot eredményez. Az alkalmazott hőszigetelés, hatékony szűrés, kiváló légtömörség és mechanikai szilárdság megfelel az EN 1886 szabványnak, optimális levegőminőséget és csökkentett környezetterhelést biztosítva.

Minőség

Minőség

A jó minőségű beltéri levegő egy jó minőségű légkezelő egységgel kezdődik. A MultiPlex 2 korrózióálló anyagokat és megbízható, első osztályú műszaki alkatrészek széles választékát kínálja. Jól karbantartható és a tisztítható terméket ajánlunk partnereinknek hosszú élettartamra.

Vázrendszer ikon

Vázszerkezet


A MultiPlex 2 masszív alapjának és vázszerkezetének tervezésekor a tartósságot és a kimagasló minőségű hő- és hangszigetelést tűztük ki célul. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetjük jó légtömörségű, energiahatékony berendezéseinket, melyek alacsony zajszinttel üzemelhetnek.

 

6 blokk - Vázszerkezet

Váz

Gépeink váza eloxált alumínium profilokból készül, hőhídmentes műanyag betétekkel. A moduláris felépítés a beépülő alkatrészek optimális elrendezését, és számos légcsatorna csatlakoztatási módot tesz lehetővé. Az élprofilok üvegszál erősítésű műanyag sarokelemekkel vannak összekötve, hőhídmentes és stabil szerkezetet biztosítva.

Panelek

Panelek

A külső borítását alkotó 51 mm-es, 70 kg/m³ sűrűségű kőzetgyapot szigeteléssel ellátott panelek biztosítják az energiahatékony működést, valamint a fokozott hangcsillapítást. Az alumínium vázhoz az oldalpanelek csavarok nélkül, egyedileg tervezett alumínium profilokkal és gumi tömítésekkel vannak rögzítve.

Ajtók

Ajtók

A légmentesen záródó ajtók megkönnyítik az alkatrészekhez való hozzáférést karbantartási és tisztítási munkálatokhoz. Az ajtók egy ponton zárral szereltek, hogy további biztonságot nyújtsanak a potenciálisan veszélyes alkatrészek, például ventilátorok és elektromos szekrények eléréséhez. Az ajtók szerkezete a panelekkel azonos.

Összeszerelés

Összeszerelés

Az egyes modulok összeszerelését precízen megtervezett csatlakozókonzolok segítik, melyek biztosítják a szakaszok tökéletes illesztését, megőrizve ezzel a ház egységét. A tömítőcsíkok alkalmazása a keretek és a panelek találkozásánál garantálja a légtömörséget, továbbá jelentősen javítja a légkezelő gép higiéniai tulajdonságait.

Tisztíthatóság

Tisztíthatóság

Az acél rögzítőkonzolok pontos elhelyezésével a MultiPlex 2 folytonos, sima belső felületeket tud biztosítani. A tömítőcsíkok és a beépülő alkatrészek megfelelően kialakított rögzítőelemei megakadályozzák a szennyeződés felhalmozódását, javítják a karbantarthatóságot, és tiszta gépet eredményeznek.

Időjárás-állóság

Időjárás-állóság

A szabványos vázszerkezet magában foglalja a változó időjárási viszonyoknak való ellenálló képességet, a belső alkatrészek védelmét. A külső borítás C4-es korrózióálló AZ185 alucink bevonatú acélból készült, amely a hőmérséklet- és páratartalom-ingadozásoktól függetlenül garantálja a tartósságot. Kültéri telepítésű gépeinket ferde tetővel, igény szerint esővédő zsalukkal szállítjuk.

Teljesítmény ikon

Keresztmetszetek, teljesítmény


A MultiPlex 2 légkezelő egységek négyzetes és téglalap keresztmetszetű kivitelben is kaphatók, szabványos szűrőméretekhez igazítva, és elegendő helyet biztosítva a beépített alkatrészek egyszerű karbantarthatóságához. A szabvány méretek az ErP-irányelveknek megfelelően optimalizáltak, ami csökkentett belső nyomásesést és nagyobb hatékonyságot eredményez.

 

Keresztmetszetek


A tudatosan megalkotott rácskoncepció lehetővé teszi az ideális gépméret kiválasztását minden egyedi feladatra.

Q négyzet keresztmetszet; R téglalap keresztmetszet

30R 900x800mm; 40R 1100x800mm; 50Q 1700x800mm; 65Q 1700x800mm; 60R 1100x1100mm; 80R 1400x1100mm; 100Q 1700x1100mm; 115Q 2000x1100mm; 135Q 2300x1100mm; 150Q 2600x1100mm; 105R 1400x1400mm; 130R 1700x1400mm; 150R 2000x1400mm; 175Q 2300x1400mm; 200Q 2600x1400mm; 190R 2000x1700mm; 220R 2300x1700mm; 250Q 2600x1700mm; 280Q 2900x1700mm; 330R 2900x2000mm

 30R 40R 50Q 65Q 60R 80R 100Q 115Q 135Q 150Q 105R 130R 150R 175Q 200Q 190R 220R 250Q 280Q 330R 

* a négyzet keresztmetszet két egymásra helyezett Q géptípus teszi ki.

Teljesítmény


Osztály és sebesség (m/s)
V1 ≤1,6; V2 1,6–1,8; V3 1,8-2,0; V4 2,0–2,2; V5 2,2–2,5

Besorolás az EN13053:2019 szerint

Teljesítmény

Komponensek ikon

Beépülő alkatrészek


A moduláris kialakítás lehetővé teszi, hogy valamennyi feladatra a lehető legjobb levegő kezelő megoldást tudjuk ajánlani. A választható elemek között megtalálhatók: zsaluk, légmennyiség szabályozók, vizes- és direkt elpárolgású hűtők és fűtők, szűrők, hangcsillapítók, lemezes-, forgódobos- és közvetítőközeges hővisszanyerők, keverő szekciók, EC ventilátorok, valamint automatika rendszer kijelzővel.

Ventilátor ikon

EC ventilátorok


Légkezelő gépeinket EC motorral felszerelt, nyomókamrás ventilátorokkal gyártjuk, beépített fokozatmentes fordulatszám szabályozással. Az IE5 szabványnak megfelelő-, legkorszerűbb motorokkal szerelt ventilátorokat fix tartószerkezettel rögzítjük a légkezelő gépekbe.

Szűrő ikon

Szűrők


A hatékony levegőszűréssel nemcsak a kezelt levegő minőségét, hanem a légkezelő gép üzembiztos működési idejét is javíthatjuk. Kompakt- és táskás szűrőink finom por-, baktérium- és részecskeszűrést biztosítanak ePM10 50%-tól ePM1 90%-ig*. A szűrőkeret kialakítása F9-es szűrő by-pass szivárgási osztályának felel meg.**

* ISO16890 szabvány szerint tesztelve.
** EN1886 szabvány szerint.

Automatika ikon

Automatika rendszer


Gépeinket saját fejlesztésű CA-Plex automatika rendszerrel szereljük, amely a szabályozási feladatok ellátása mellett számos energiahatékony funkcióval is rendelkezik. Gyári tartozék az egyszerűen kezelhető magyar nyelvű érintőképernyős kijelző, mellyel egyszerűen választhatunk, vagy beállíthatunk működési módokat. Az automatika Modbus RTU és TCP protokollokon keresztül felügyeleti rendszerhez csatlakoztatható.

Forgódobos hővisszanyerő ikon

Forgódobos hővisszanyerők


A MultiPlex 2 légkezelőkben magas hővisszanyerési hatásfokkal működő forgódobos hővisszanyerőket alkalmazunk. A forgódobos hővisszanyerők további előnyös tulajdonságai a rövid beépítési hossz, valamint a nedvesség visszanyerését is lehetővé tévő termékváltozatok. Opcióként higroszkópikus vagy abszorpciós kivitel, valamint keverő szekcióval ellátott hővisszanyerő egység is rendelhető.

kereszt-ellenáramú hővisszanyerő ikon

Lemezes hővisszanyerők


A MultiPlex 2 légkezelő gépek kereszt-ellenáramú hővisszanyerő egységekkel is elérhetők, melyek optimális energia-visszanyerési hatékonyságot (akár 90%) biztosítanak fűtésnél és hűtésnél is egyaránt. A hővisszanyerő alumínium csatornái teljesen légtömörek, az elszívott levegő, ezáltal a szagok visszakeveredése elhanyagolható. Alapkivitelben a modulok by-pass ággal és rozsdamentes csepptálcával készülnek, a hővisszanyerő opcionálisan rendelhető epoxy bevonatú lamellákkal is.

Fűtés ikon Hűtés ikon DX Ikon

Elektromos, vizes és DX hőcserélők


MultiPlex 2 légkezelő gépeinkhez elektromos fűtők, vizes hűtők és fűtők, valamint direkt elpárologtatós rendszerű hűtők és fűtők (és ezek kombinációi) választhatók széles teljesítménytartományban.

Hangcsillapító ikon

Hangcsillapítók


Saját gyártású abszorpciós típusú hangcsillapítóinkat úgy terveztük, hogy hatékonyan csökkentsék a légcsatorna-rendszerekbe és a külső környezetbe jutó zajt. A kiváló minőségű és megbízható teljesítményű hangcsillapítóinkat fix-, vagy kihúzható kulisszákkal gyártjuk, melyeket ellenőrző ajtókkal szerelünk az egyszerű tisztíthatóság érdekében.

Alkalmazási területek ikon

Alkalmazási területek


A MultPlex 2 légkezelő gépek a moduláris felépítésüknek, a komponensek számosságának és a széles méretsornak köszönhetően az alábbi területek mindegyikén kiválóan látják el a feladatukat.

 

Komfort ikonKomfort
családi házak; társasházak; irodák; iskolák, oktatási intézmények; óvodák és bölcsődék; sportlétesítmények; bevásárlóközpontok; üzletek; éttermek

Ipari ikonIpari
gyártócsarnokok; logisztikai központok; konyhák; kórházak nem-steril terei

Speciális ikonSpeciális
IT/szerver termek; por, füst és ártalmas gázok elszívása; nyomda-, fa- és papíripar; erőművi környezetek

 

Kiválasztó szoftver ikon

Méretező program


A megfelelő Plex légkezelő gép kiválasztásához 

A kiválasztást segítő szoftver leegyszerűsíti az Airvent légkezelő egységeinek konfigurálását, támogatja a tervezési folyamatot a koncepciótól a végső dokumentációig. Felhasználóbarát felületet kínál a gépméretek és a levegőkezeléshez szükséges komponensek kiválasztásához és testreszabásához, hogy pontosan illeszkedjenek a projekt igényeihez. A felhasználók egyénileg állíthatják be a paramétereket, így biztosítva a pontos számításokat az optimális légkezelő egység kiválasztásához. A szoftver lehetővé teszi több egység hozzáadását egy projekthez, a tervek mentését így a szükség szerinti módosításokat is.

Méretező program
4 blokk - Méretező program

Testreszabás és optimalizálás

Lehetővé teszi az Airvent légkezelő egységek testreszabását az adott projektkövetelményekhez: külső méretezési állapotok, légmennyiség, nyomásviszonyok, kívánt teljesítmények, hővisszanyerés és hatásfokok. A szoftver abban támogatja a felhasználót, hogy a légkezelő gép energiahatékonyságra, teljesítményre és költséghatékonyságra optimalizálva legyen.

A tervezési folyamat egyszerűsítése

A tervezési folyamat egyszerűsítése

Egyszerűsíti a tervezési folyamatot, megkönnyítve a mérnökök és tervezők számára a megfelelő berendezés kiválasztását. Ez magában foglalja a különböző konfigurációk gyors összehasonlítását, valamint azok teljesítményre és költségre gyakorolt hatását.

Megfelelés és szabványok

Megfelelés és szabványok

Segít abban, hogy a tervezett légkezelő konfigurációk megfeleljenek az energiahatékonyságra, a levegőminőségre és a zajszintre vonatkozó helyi és nemzetközi szabványoknak.

Műszaki dokumentáció és eredmények

Műszaki dokumentáció és eredmények

A program automatikusan generál részletes műszaki dokumentációt, beleértve a teljesítményspecifikációkat, CAD-rajzokat és telepítési útmutatókat, megkönnyítve és gyorsítva ezzel a kommunikációt a projektben érdekelt felek számára.

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérdésével forduljon bátran az Önhöz legközelebb eső Airvent iroda munkatársaihoz – akár személyesen is, segíteni fognak megtalálni a megfelelő, az Ön igényei szerint személyre szabott megoldást! Elérhetőségeinket megtalálja kapcsolat oldalunkon →