ReportAir Magazin

Napelem biztosítja a villamosenergiát a Kompetencia Központunkban

Az Airvent új épületének kialakításakor a fenntarthatóság épp olyan fontos szempont volt, mint a hatékony információáramlás elősegítése.

Cégünkben 2021. év elején hoztuk létre a Kompetencia Központot, amely egyesíti és integrálja az Airvent különböző termékcsoportjait – hatékonyabb információáramlást biztosítva a termékfejlesztéstől a gyártási folyamatokon, az oktatáson és a marketingen át az értékesítési és a szerviztevékenységekig. Ez a csapat gondoskodik arról, hogy a megfelelő termék- és folyamatfejlesztésekkel a közeljövőben Eurovent tanúsítványokat szerezhessünk, valamint hogy a termékdokumentációink és a marketinganyagaink minden szükséges műszaki információt hiánytalanul tartalmazzanak.

A Kompetencia Központ működésének jelentőségét szimbolizálja, hogy 2022. év végén az Airvent kecskeméti telephelyén átadásra kerül a Kompetencia Központ épülete, amelynek elsődleges célja az eddig szigetszerűen működő munkacsoportok közös fedél alá hozása, valamint egy közel 10 méter belmagasságú, termékfejlesztésre alkalmas laboratórium kialakítása volt.

Cégünk bővítéseinél – felelősségteljes vállalkozásként – minden esetben kiemelt figyelmet kapnak az energiahatékony rendszermegoldások. Ennek fényében az új Kompetencia Központ épületét 68 kWp teljesítményű napelemrendszerrel szereljük fel, ami az irodaépület és a laborhelyiségek villamosenergia-fogyasztását az év nagy részében teljesen biztosítja. A szénlábnyomunk csökkentése mellett fontosnak tartjuk, hogy dolgozóink munkavégzését jó minőségű levegővel és magas szintű komforttal támogassuk, így az igényalapú szellőztetőrendszerünket hőszivattyús fűtéssel egészítjük ki.

A bizonytalan energiahelyzet és -árak következtében a „fenntartható munkahely” kifejezés már nemcsak eszmei jelentőséggel bír, hanem a biztonságot, az állandóságot is jelenti a munkavállalók számára. Éppen ezért a célunk, hogy a gyártócsarnokok és -rendszerek energetikai korszerűsítésével, valamint a technológiai folyamatok fejlesztésével 2030-ra a földgázüzemű berendezéseket teljes mértékben megszüntessük, és a kecskeméti telephely villamosenergia-fogyasztásának szinte egészét helyben előállított naperőművel fedezzük.