ReportAir Magazin

Generációváltás az Airvent Zrt.-nél

Pataki Mihály harminchárom év után átadja a stafétát fiának Pataki Michaelnek

Pataki Michael kinevezésével kapcsolatban a leköszönő vezérigazgató, Pataki Mihály elmondta: „Az átadás hátterében az áll, hogy felismertem: a cég napi irányításában csak olyan személy lehet, aki képes megfelelni a változó kihívásoknak. Az elmúlt évtizedben elért sikerei és stratégiai hozzájárulása miatt nyugodt szívvel és örömmel adom át a stafétabotot Michaelnek, sok sikert kívánok neki az Airvent következő fejezetének megírásához.” Az átadás azonban nem jelenti azt, hogy az alapító tulajdonos eltávolodik a cég életétől: az igazgatótanács elnökeként továbbra is figyelemmel kíséri az Airvent stratégiai irányvonalait. Pataki Mihály, Lars Lundeberggel, – a Klimatbyrån AB alapítójával – 1983-ban egyesítették erőiket Svédországban, majd 1990-ben közösen megalapították az Airvent-et Magyarországon.

Idézőjel

Az átadás hátterében az áll, hogy felismertem: a cég napi irányításában csak olyan személy lehet, aki képes megfelelni a változó kihívásoknak.

— Pataki Mihály

Pataki Michael

Pataki Michael 2010 óta része a svéd Klimatbyrån AB, a dán Netavent A/S és a magyar Airvent Zrt. csoportnak. Az elmúlt években kulcsszerepe volt az Airvent fejlődésében: 2019 és 2021 között a vállalat teljes körű kereskedelmét és marketingtevékenységeit vezette, 2020 óta pedig vezérigazgató-helyettesi pozícióban felügyelete az Airvent általános működését – aktívan hozzájárulva a cég fejlődéséhez.

Ikon NÉVJEGY


Pataki Michael

vezérigazgató

Pályafutását 2010-ben a svédországi Klimatbyrånnál kezdte, azután az Airventnél az export, majd a magyarországi értékesítés vezetése mellett a termék- és gyártásfejlesztéssel foglalkozott. 2020-tól az Airvent vezérigazgató-helyettese. Egy kislány és egy kisfiú büszke apukája.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy felkértek vezérigazgatónak az Airventnél. Egyelőre nem szeretnék sokat elárulni a terveinkről, de azt elmondhatom, hogy a 2024-es évet növekedéssel tervezzük. Kiemelt fókuszban lesznek a saját gyártású légkezelő gépeink – különös tekintettel a MultiPlex 2 változatra, amely egy teljesen új termékcsaládot képvisel –, illetve a kereskedelmi vevőszolgálatunk fejlesztésére is nagy figyelmet fordítunk majd. Bízom benne, hogy hamarosan pozitív visszajelzéseket kapunk partnereinktől a bevezetett változások kapcsán.”

Idézőjel

Bízom benne, hogy hamarosan pozitív visszajelzéseket kapunk partnereinktől a bevezetett változások kapcsán.

— Pataki Michael

Nem a vezérigazgató-csere az egyetlen változás a cég életében: Mikó András, aki 2021-ben ügyvezető igazgatóként csatlakozott a csapathoz, idén januártól operatív vezérigazgató-helyettesi pozícióban folytatja pályafutását az Airventnél, Karcza Tamás pedig gazdasági igazgatóból gazdasági vezérigazgató-helyettessé lépett elő. Mindkét kolléga – a többi igazgatóval karöltve – kulcsszerepet játszik a cég jövőjének tervezésében és fejlődésében.

Ugrás az Airvent igazgatóit bemutató oldalra →

Örömteli hír továbbá, hogy a két ünnep közötti időszakban az Airvent debreceni csapata húsz év után új irodába költözött, amely korszerűbb, valamint nagyobb iroda- és raktárhelyiséggel rendelkezik.

— Kecskemét, 2024.


Szerkesztő: Tamás Anita
Fotó: Erdélyi-Tóth Zsófia