Airvent hírek

04április
2016

Construma 2016

Az idei Construma otthonteremtési kiállítás-csokor keretében megrendezésre kerülő RENEO Nemzetközi Szakkiállítás lehetőséget biztosít a mi szakterületünk, az épületgépészeti termékek és megoldások bemutatására is. Ezúton meghívjuk a kiállításra, melyen cégünk a rendezvény tematikájának megfelelően lakossági felhasználásra szánt légtechnikai és klímatechnikai termékekkel vesz részt.

Látogasson meg bennünket a Hungexpo D pavilon 204G standon 2016.április 6-8. között a szakmai napokon, vagy április 9-10-én (szombaton és vasárnap) a közönség napokon. Nyitvatartási idő: 9-18 óráig, vasárnap 9-17 óráig.

A kiállítás a szakmai napokon e-ticket-tel is látogatható, mely díjmentesen áll rendelkezésre, csak regisztrálni kell az alábbi linken elérhető oldalon. A sikeres regisztrációt követően e-mailben kapni fog egy pdf dokumentumot, amely egyben a vonalkóddal ellátott, napi egyszeri belépésre jogosító belépőjegy. Kérjük nyomtassa ki a dokumentumot és hozza magával, így a pénztárban való sorban állás nélkül, azonnal beléphet a kiállítás területére.

Construma regisztráció

11december
2015

25 éves az Airvent!

2015. októberében 25 éves lett az Airvent! Ezalatt az idő alatt 30 fővel induló kft-ből közel 300 fős nagyvállalattá nőttünk, és szóló termékeket – pl. fali légrácsokat, mennyezeti anemosztátokat, légszelepeket- ajánló beszállítóból komplett klíma- és légtechnikai rendszerek – klímagerendák, hagyományos és indukciós VAV rendszerek, légkezelők, folyadékhűtők, ventilátorok és saját fejlesztésű, termékspecifikus szabályozóautomatika – szállítására képes partnerré váltunk. Folyamatosan keressük az új kihívásokat, legyen szó egy teljesen egyedi műszaki megoldásról vagy egy standard termék vevői igénynek megfelelő módosításáról. Az Airvent Zrt. ma is családi vállalkozás, amely egy összesen 365 főt foglalkoztató európai vállalatcsoport tagja.

Minden kedves partnerünknek köszönjük az eddigi együttműködést és arra törekszünk, hogy a jövőben is kiérdemeljük megtisztelő bizalmukat. 

30november
2015

Munkahelyi képzések támogatása az Airvent Zrt.-nél

TÁMOP-2.1.3.C-12/1-2012-0077
„Munkahelyi képzések támogatása az Airvent Zrt.-nél”
 

Napjainkra az emberi erőforrás-fejlesztés - különösen a felnőttek oktatása és képzése - egyre nagyobb figyelmet kap. A változó gazdaságban a képzés új dimenziói jelentek meg, amelyekben egyre nagyobb szerephez jut a személyiség központú képzés. Mindenekelőtt azért, mert a technikai és technológiai változásokkal együtt jár, hogy a nehéz, jobbára fizikai erőfeszítéseket igénylő munkákat mindinkább a szellemi természetű munka váltja fel. Így rövid időn belül elfogadott nézetté vált, hogy bizonyos időközönként meg kell újítani ismereteinket, aktualizálni tudásunkat a változó elvárásoknak megfelelően. Az egész életen át tartó tanulásnak biztosítania kell a munkavállalók szakmai megfelelőségének folyamatos minőségi megújulását.

Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében társaságunk
55 389 528 Ft összegű támogatást nyert munkahelyi képzés megvalósítására.

A pályázat célja a dolgozók versenyképességének, munkával kapcsolatos készségeinek, kompetenciáinak növelése által javítani a vállalkozás gazdasági mutatóit, a technológiai fejlődés diktálta alkalmazkodási képességet, ezáltal elősegíteni a munkavállalók szakmai tudásának folyamatos fejlődését.

Munkavállalóink 30 555 650 Ft értékben vehettek részt szakmai, nyelvi, informatikai képzéseken. Szem előtt tartva a hatékony időgazdálkodást, vállalatunk jellemzően székhelyünkre, telephelyeinkre rendelte a képzéseket.

Targoncavezető képzésünk zárult le legkorábban, a résztvevők fontos gyakorlati tudásra tettek szert, és mind a 14 fő sikeresen végezte el a tanfolyamot.

Befejeződött a Lean Green Belt képzés is, amely 12 csoportban zajlott folyamatosan, összesen 116 fő részvételével. A képzés során a résztvevők megismerték a Toyota Production System minden aspektusát, valamint a hatékonyságnövelés és veszteség-csökkentés metódusait. Ezen tudás megszerzésével dolgozóink képessé váltak a hatékonyság és a minőség folyamatos, és a korábbi gyakorlathoz képest eredményesebb növelésére.

Összesen 95 dolgozónk vett részt angol nyelvi képzésen. A képzések a munkavállalók előzetes tudásának beszámításával - a már meglévő tudásra épülve - különböző szinteken indultak összesen 18 csoportban. Valamennyien sikeresen teljesítették a vizsga-követelményeket.

Véget értek az üzleti kommunikációs, valamint informatikai képzéseink is, melyek során a dolgozók olyan kompetenciákat szereztek meg, mint társismeret, konfliktuskezelés, önismeret, meggyőzés, érvelés, problémaérzékenység, döntésképesség, fejlődőképesség, önfejlesztés, áttekintő képesség, hibaelhárítás, problémamegoldás, információk létrehozása, bemutatása, értelmezése, információfeldolgozás. Az üzleti kommunikációs képességfejlesztő tréninget 11 fő végezte el sikeresen, az információs és kommunikációs technológiai alapismeretek képzés 2 csoportban valósult meg összesen 35 fő részvételével.

Reményeink szerint a pályázat keretein belül megvalósult képzéseknek köszönhetően munkavállalóink sikeresen fogják alkalmazni a megszerzett tudást, és vállalatunk versenyképessége növekedni fog. 

30november
2015

2015-ben ismét megrendeztük az Airvent Kispályás Labdarúgó Tornát

A múlt szombaton, november 28-án már hetedik alkalommal rendeztük meg az Airvent Kispályás Labdarúgó Tornát. A helyszín most is a jól bevált Üllői Városi Sportcsarnok volt, ahol professzionális szervezés mellett, kellemes környezetben, több résztvevő esetében családtagok előtt mérték össze erejüket a következő hat, épületgépészetben tevékenykedő cég csapattagjai:

Czakó és Társai Kft, Econix Kft, Fairtech Kft, Klima-Max Kft, Temesvári Tervező Kft
és a rendező Airvent Zrt.

A torna reggel 8.40-kor kezdődött 3-3 csapat körmérkőzéseivel, ahonnan a csoportonként nagy csaták után továbbjutó 2-2 csapat egyenes kieséssel került a döntőbe. A mérkőzések, melyeket normál futball labdával játszottak és egy helyi játékvezető vezetett, 2x15 percesek voltak. A pályán csapatonként egyszerre 5 mezőnyjátékos és a kapus tartózkodhatott. Az utolsó meccset délután 3 órakor játszotta a fináléba került két csapat.
Az 1. helyezett kupa-díjazásban részesült, övéké lett az Airvent-Vándorkupa, a 2. helyezett ajándékot, a 3. oklevelet kapott.

A helyezést elért csapatok a következők:
1. Airvent Zrt.
2. Temesvári Tervező Kft.
3. Econix Kft

A játékosok kellemesen elfáradtak, a győztesek boldogok voltak, a vesztesek egy kicsit szomorkodtak.
Köszönjük minden csapatnak, hogy eljött és vállalta a megmérettetést.
Örülünk, hogy a jelenlevők –aktív résztvevők és nézők-, velünk töltötték ezt a vidám és tartalmas napot.