TBI-30/NTC

Alapjel állító potenciométer

Galéria megnyitása

TBI-30/NTC

Alapjel állító potenciométer

Amennyiben szeretné ezt a terméket megvásárolni, kérjük vegye fel a kapcsolatot üzletkötőinkkel a kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségeink egyikén.

Alkalmazási terület

NTC típusú hőmérséklet érzékelő az AQUA, PULSER, TTC szabályozó családokhoz. Az alapjel állító potenciométer a munkapont meghatározására szolgál. 

A potenciométer egy áramköri elem. Funkcióját tekintve rezisztív feszültségosztó, melyet általában 3 kivezetéssel látnak el. A kivezetések közül kettő között egy ellenálláspálya található, a harmadik pedig egy csúszkán keresztül érintkezik ezzel az ellenálláspályával. A csúszka az ellenálláspályán, annak végpontjai között, hibamentes működés esetén az elektromos kontaktus megszakadása nélkül szabadon elmozdítható.

Ha az ellenálláspálya két végére feszültséget kapcsolunk, akkor a harmadik kivezetés és a másik két láb valamelyike közötti feszültséget felhasználva a potenciométert változtatható feszültségosztóként használhatjuk, ha pedig a harmadik lábat a másik kettő valamelyikével közvetlenül összekötjük, akkor a potenciométer változtatható ellenállásként alkalmazható.

Műszaki jellemzők

- Hőmérséklet tartomány: 0...30 °C
- Védettségi osztály: IP20

A kívánt mennyiséget nem áll módunkban raktárról kiszolgálni, a szállítási idő módosult!