Airvent hírek

01augusztus
2013

Másodszor kaptunk Business Superbrands kitüntetést.

Az Airvent név több mint 20 éve jelent meg a magyar épületgépészeti piacon.
Vállalkozásunk ez alatt az idő alatt először a szakma széleskörűen ismert, majd elismert,
meghatározó és irányadó szereplőjévé vált, melyet azzal értünk el, hogy nevünkhöz szakértelem, megbízhatóság, minőség, innováció és ügyfélközpontú hozzáállás kötődik.

A Business Superbrands Program 2013-ban hatodik alkalommal díjazta az
üzleti szektor márkáinak legjobbjait, azaz olyan magyarországi cégeket, amelyek
elsősorban vállalkozásokat, szervezeteket szolgálnak ki.

A döntnök Business Superbrands Szakértő Bizottság a Bisnode csoport által
létrehozott Bisnode Rating kockázatossági mutatószám, illetve az éves árbevétel
alapján készült listából, valamint az iparági szövetségek, szakmai szervezetek által
tett ajánlások figyelembevételével választotta ki az idei év legkiválóbb üzleti márkáit.
Cégünket immár másodszor találták érdemesnek a Business Superbrands
kitüntetésre.

A cím elnyerése nagy siker és büszkeség számunkra, hiszen egy olyan pozitív
visszajelzés rólunk, amelyet egy tapasztalt, sokféle ismerettel rendelkező, független szakemberekből álló bizottság ítélt oda, és tanúsította eddigi munkánk sikerességét.
A cím, amelyet elnyertünk, most már dupla bizonyíték, hogy partnereink megbízhatnak termékeink és szolgáltatásaink minőségében.
  

11március
2013

Elnyert beruházási pályázat!

Projekt neve: Új típusú légtechnikai berendezések és web alapú távfelügyelet, szabályozás, vezérléstechnika - menedzsment kifejlesztése az Airvent Légtechnikai Zrt.-nél.

Projekt leírása: Az épületek légtechnikai berendezéseinek nem egyszerűen műszaki feladatokat kell ellátniuk, hanem az elvárt komfortérzet és az épülettel szemben támasztott esztétikai követelmények kielégítésén túlmenően a gazdaságosság kritériumának is maximális meg kell felelniük.

Az Airvent az új légkezelő berendezését 14 méretben fejleszti ki. A berendezés moduláris, a funkcionális elemek az igényeknek megfelelően választhatók. Előnye a flexibilitás, és azok a szerkezeti és kiviteli újítások, melynek eredményeként a szállítás, a telepítés, illetve a karbantartás is gyorsan és költségtakarékosan lesz elvégezhető.

Az Airvent a berendezések energiahatékonyabb, gazdaságosabb működtetése céljából új szabályozóautomatikát illeszt a légkezelőkhöz. A fűtést- hűtést- szellőztetést és igény esetén a világítást számítógépes programok optimalizálják a külső hőmérséklet és az ingatlan kihasználtságának függvényében. Az új speciális vezérléstechnika menedzsment a pillanatnyilag felhasználandó levegő mennyiségét és az ágcsatornák nyomásigényét motoros zsalukkal szabályozva komplex módon beavatkozik az épület teljes légellátásába, és a központi légkezelő légszállítását az igényeknek megfelelően változtatja. Célkitűzés, hogy közös alapokról, egyetlen motor működtesse a rendszer befúvó elemeit és frisslevegő beszívó zsaluit. A jelen innováció célja továbbá egy web alapú szabályozó és felügyeleti rendszer kifejlesztése a hálózatra fűzött minden egységre, decentralizált hozzáféréssel. Ehhez vezérlő platform szoftveres kialakítása és web szerveren futó adatkeret fordító, azaz kétirányú program, kommunikációs és egy új vezérlőegység kifejlesztése szükséges. A működtetéséhez elengedhetetlen külső és belső hőmérsékletet érzékelő szondák és távadók alkalmazása. A felügyelet, a hibakeresés - és elhárítás a világhálón keresztül bárhonnan történhet. Az új szabályozórendszerrel a repülőterek, bevásárlóközpontok, irodaházak és egyéb funkciójú épületek üzemeltetése során akár 35-40 % energia megtakarítás is elérhető.

A projektre a GOP-1.3.1-11/A kiírás keretében 101 643 740 Ft támogatást nyertünk.

Kedvezményezett neve: Airvent Légtechnikai Zrt.
Elérhetősége: 6000 Kecskemét, Belsőnyír 150.

Közreműködő szervezet: MAG Zrt.
Elérhetősége: Budapest, 1139, Váci u. 81-83., www.magzrt.hu, http://www.nfu.hu

12december
2012

2012-ben ismét megrendeztük az Airvent Kispályás Labdarúgó Tornát

Az idén novemberben már ötödik alkalommal került megrendezésre az Airvent Kispályás Labdarúgó Torna. A helyszín most is a jól bevált Üllői Városi Sportcsarnok volt, ahol professzionális szervezés mellett, kellemes környezetben, több résztvevő esetében családtagok előtt mérték össze erejüket a következő nyolc, épületgépészetben tevékenykedő cég csapattagjai:

Czakó és Társai Kft, Ensi Kft, Fairtech Kft, Kőrös Consult Kft, Techno-Csek Kft, Temesvári Tervező Kft, Ventrade Kft és Airvent Zrt.

A torna november 17-én, szombaton reggel körmérkőzésekkel indult két 4-4 csapatos csoportban lebonyolítva. A csoportonként nagy csatákban továbbjutó 2-2 csapat egyenes kieséssel jutott végül a döntőbe. A mérkőzések, melyeket futsal labdával játszottak és egy helyi játékvezető vezetett, 2x15 percesek voltak. A pályán csapatonként egyszerre 5 mezőnyjátékos és egy kapus tartózkodhatott. A mérkőzések reggel 8.40- kor kezdődtek, és az utolsó meccset este 7 óra körül játszotta a fináléba került két csapat.
Az 1. helyezett kupa-díjazásban részesült, övéké lett az Airvent-Vándorkupa, a 2-4. helyezettek oklevelet kaptak.

A helyezést elért csapatok a következők:
1. Airvent Zrt.
2. Czakó és Társai Kft.
3. Kőrös Consult Kft.
4. Temesvári Tervező Kft.

A játékosok kellemesen elfáradtak, a győztesek boldogok voltak, a vesztesek egy kicsit szomorkodtak.
Köszönjük minden csapatnak, hogy eljött és vállalta a megmérettetést.
Örülünk, hogy a jelenlevők -aktív résztvevők és nézők, kicsik és nagyok-, együtt töltötték velünk ezt a vidám és tartalmas napot.
2013-ban folytatjuk…
    

04december
2012

Business Superbrand lett az Airvent Zrt.

Az Airvent név több, mint 20 éve jelent meg a magyar épületgépészeti piacon. Vállalkozásunk ez alatt az idő alatt először a szakma széleskörűen ismert, majd elismert, meghatározó és irányadó szereplőjévé vált, melyet azzal értünk el, hogy nevünkhöz szakértelem, megbízhatóság, minőség, innováció és ügyfélközpontú hozzáállás kötődik.

A Business Superbrands Program az üzleti szektor márkáinak legkiválóbbjait díjazza, azaz olyan magyarországi cégeket, amelyek elsősorban vállalkozásokat, szervezeteket szolgálnak ki. A jelöltek listája minden évben a Dun&Bradstreet adatbázisa alapján, továbbá a legjelentősebb hazai szakmai szervezetek és szövetségek ajánlásainak figyelembevételével jön létre.

A 14 független szakemberből álló zsűri, amely az idén ötödik alkalommal ült össze, cégünket érdemesnek találta arra, hogy megkapjuk a Business Superbrands 2012 elismerést.

A cím elnyerése nagy siker számunkra, hiszen egy olyan pozitív visszajelzés rólunk, amelyet egy tapasztalt, sokféle ismerettel rendelkező, független szakemberekből álló bizottság ítélt oda, és döntésükkel tanúsítják eddigi munkánk sikerességét. A cím, amelyet elnyertünk, egy újabb bizonyíték, hogy partnereink megbízhatnak termékeink és szolgáltatásaink minőségében.