Airvent hírek

27november
2013

Airvent részt vett a Magyar Épületgépészek Napja szakmai kiállításon.

A Magyar Épületgépészek Napja alkalmából november 22-én, Budapesten megrendezett kiállítás és konferencia 2013-ban is az év legrangosabb szakmai eseménye volt, melyen cégünk is résztvett.
A rendezvényen újdonságainkat, a LED világítással kombinált klimagerendánkat, a hőhídmentes légkezelő burkolatunkat és a saját fejlesztésű, szabadalommal védett EasyLink légkezelőmodul összeszerelő rendszerünket mutattuk be a látogatóknak. 

15október
2013

Új, impozáns üzemcsarnokok avatására készül az Airvent.

Sajtóközlemény
Sikeres elbírálásban részesült az Airvent Légtechnikai Zrt. DAOP-1.1.1/D-10-2010-0005 azonosítószámú projekt keretében „Ipartelepítés Kecskeméten” címmel benyújtott pályázata. A cég a projekt során 39,99%-os támogatás intenzitású, 198.612.278 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert, míg a beruházás összköltsége 496.530.707 Ft. A projekt megvalósításának kezdete 2012.02.01., míg a várható befejezése 2013.11.09. 

A Kecskeméten működõ Airvent Zrt. a legkorszerűbb környezetbarát technológia és gyártóberendezések segítségével állít elő légtechnikai rendszereket, melyek többségét az USA-ba, Svédországba és Németországba exportálja. A megnövekedett export megrendelés miatt szükségessé vált, hogy a cég telephelyén újabb létesítményeket hozzanak létre. Az „Ipartelepítés Kecskeméten” projekt keretében egy új, impozáns üzemcsarnok, illetve ehhez kapcsolódóan az adminisztratív, és marketing tevékenység ellátására egy új irodaház is épült. A teljes mértékben uniós támogatással megvalósuló beruházás során egy kamionos út és rakodóterület létesítése szintén sor került. A létesítmények hamarosan átadásra kerülnek.

Kedvezményezett: Airvent Légtechnikai Zrt
Elérhetősége: 6000 Kecskemét, Belsőnyír 150.
Közreműködő szervezet: DARFÜ Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
Elérhetősége: 6726 Szeged, Közép fasor 1-3.  

Airvent Zrt.
Cím: 6000 Kecskemét, Belsőnyír 150.
E-mail: avkecskemet@airvent.hu

www.airvent.hu
www.ujszechenyiterv.gov.hu

01augusztus
2013

Másodszor kaptunk Business Superbrands kitüntetést.

Az Airvent név több mint 20 éve jelent meg a magyar épületgépészeti piacon.
Vállalkozásunk ez alatt az idő alatt először a szakma széleskörűen ismert, majd elismert,
meghatározó és irányadó szereplőjévé vált, melyet azzal értünk el, hogy nevünkhöz szakértelem, megbízhatóság, minőség, innováció és ügyfélközpontú hozzáállás kötődik.

A Business Superbrands Program 2013-ban hatodik alkalommal díjazta az
üzleti szektor márkáinak legjobbjait, azaz olyan magyarországi cégeket, amelyek
elsősorban vállalkozásokat, szervezeteket szolgálnak ki.

A döntnök Business Superbrands Szakértő Bizottság a Bisnode csoport által
létrehozott Bisnode Rating kockázatossági mutatószám, illetve az éves árbevétel
alapján készült listából, valamint az iparági szövetségek, szakmai szervezetek által
tett ajánlások figyelembevételével választotta ki az idei év legkiválóbb üzleti márkáit.
Cégünket immár másodszor találták érdemesnek a Business Superbrands
kitüntetésre.

A cím elnyerése nagy siker és büszkeség számunkra, hiszen egy olyan pozitív
visszajelzés rólunk, amelyet egy tapasztalt, sokféle ismerettel rendelkező, független szakemberekből álló bizottság ítélt oda, és tanúsította eddigi munkánk sikerességét.
A cím, amelyet elnyertünk, most már dupla bizonyíték, hogy partnereink megbízhatnak termékeink és szolgáltatásaink minőségében.
  

11március
2013

Elnyert beruházási pályázat!

Projekt neve: Új típusú légtechnikai berendezések és web alapú távfelügyelet, szabályozás, vezérléstechnika - menedzsment kifejlesztése az Airvent Légtechnikai Zrt.-nél.

Projekt leírása: Az épületek légtechnikai berendezéseinek nem egyszerűen műszaki feladatokat kell ellátniuk, hanem az elvárt komfortérzet és az épülettel szemben támasztott esztétikai követelmények kielégítésén túlmenően a gazdaságosság kritériumának is maximális meg kell felelniük.

Az Airvent az új légkezelő berendezését 14 méretben fejleszti ki. A berendezés moduláris, a funkcionális elemek az igényeknek megfelelően választhatók. Előnye a flexibilitás, és azok a szerkezeti és kiviteli újítások, melynek eredményeként a szállítás, a telepítés, illetve a karbantartás is gyorsan és költségtakarékosan lesz elvégezhető.

Az Airvent a berendezések energiahatékonyabb, gazdaságosabb működtetése céljából új szabályozóautomatikát illeszt a légkezelőkhöz. A fűtést- hűtést- szellőztetést és igény esetén a világítást számítógépes programok optimalizálják a külső hőmérséklet és az ingatlan kihasználtságának függvényében. Az új speciális vezérléstechnika menedzsment a pillanatnyilag felhasználandó levegő mennyiségét és az ágcsatornák nyomásigényét motoros zsalukkal szabályozva komplex módon beavatkozik az épület teljes légellátásába, és a központi légkezelő légszállítását az igényeknek megfelelően változtatja. Célkitűzés, hogy közös alapokról, egyetlen motor működtesse a rendszer befúvó elemeit és frisslevegő beszívó zsaluit. A jelen innováció célja továbbá egy web alapú szabályozó és felügyeleti rendszer kifejlesztése a hálózatra fűzött minden egységre, decentralizált hozzáféréssel. Ehhez vezérlő platform szoftveres kialakítása és web szerveren futó adatkeret fordító, azaz kétirányú program, kommunikációs és egy új vezérlőegység kifejlesztése szükséges. A működtetéséhez elengedhetetlen külső és belső hőmérsékletet érzékelő szondák és távadók alkalmazása. A felügyelet, a hibakeresés - és elhárítás a világhálón keresztül bárhonnan történhet. Az új szabályozórendszerrel a repülőterek, bevásárlóközpontok, irodaházak és egyéb funkciójú épületek üzemeltetése során akár 35-40 % energia megtakarítás is elérhető.

A projektre a GOP-1.3.1-11/A kiírás keretében 101 643 740 Ft támogatást nyertünk.

Kedvezményezett neve: Airvent Légtechnikai Zrt.
Elérhetősége: 6000 Kecskemét, Belsőnyír 150.

Közreműködő szervezet: MAG Zrt.
Elérhetősége: Budapest, 1139, Váci u. 81-83., www.magzrt.hu, http://www.nfu.hu