Airvent hírek

30november
2015

Munkahelyi képzések támogatása az Airvent Zrt.-nél

TÁMOP-2.1.3.C-12/1-2012-0077
„Munkahelyi képzések támogatása az Airvent Zrt.-nél”
 

Napjainkra az emberi erőforrás-fejlesztés - különösen a felnőttek oktatása és képzése - egyre nagyobb figyelmet kap. A változó gazdaságban a képzés új dimenziói jelentek meg, amelyekben egyre nagyobb szerephez jut a személyiség központú képzés. Mindenekelőtt azért, mert a technikai és technológiai változásokkal együtt jár, hogy a nehéz, jobbára fizikai erőfeszítéseket igénylő munkákat mindinkább a szellemi természetű munka váltja fel. Így rövid időn belül elfogadott nézetté vált, hogy bizonyos időközönként meg kell újítani ismereteinket, aktualizálni tudásunkat a változó elvárásoknak megfelelően. Az egész életen át tartó tanulásnak biztosítania kell a munkavállalók szakmai megfelelőségének folyamatos minőségi megújulását.

Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében társaságunk
55 389 528 Ft összegű támogatást nyert munkahelyi képzés megvalósítására.

A pályázat célja a dolgozók versenyképességének, munkával kapcsolatos készségeinek, kompetenciáinak növelése által javítani a vállalkozás gazdasági mutatóit, a technológiai fejlődés diktálta alkalmazkodási képességet, ezáltal elősegíteni a munkavállalók szakmai tudásának folyamatos fejlődését.

Munkavállalóink 30 555 650 Ft értékben vehettek részt szakmai, nyelvi, informatikai képzéseken. Szem előtt tartva a hatékony időgazdálkodást, vállalatunk jellemzően székhelyünkre, telephelyeinkre rendelte a képzéseket.

Targoncavezető képzésünk zárult le legkorábban, a résztvevők fontos gyakorlati tudásra tettek szert, és mind a 14 fő sikeresen végezte el a tanfolyamot.

Befejeződött a Lean Green Belt képzés is, amely 12 csoportban zajlott folyamatosan, összesen 116 fő részvételével. A képzés során a résztvevők megismerték a Toyota Production System minden aspektusát, valamint a hatékonyságnövelés és veszteség-csökkentés metódusait. Ezen tudás megszerzésével dolgozóink képessé váltak a hatékonyság és a minőség folyamatos, és a korábbi gyakorlathoz képest eredményesebb növelésére.

Összesen 95 dolgozónk vett részt angol nyelvi képzésen. A képzések a munkavállalók előzetes tudásának beszámításával - a már meglévő tudásra épülve - különböző szinteken indultak összesen 18 csoportban. Valamennyien sikeresen teljesítették a vizsga-követelményeket.

Véget értek az üzleti kommunikációs, valamint informatikai képzéseink is, melyek során a dolgozók olyan kompetenciákat szereztek meg, mint társismeret, konfliktuskezelés, önismeret, meggyőzés, érvelés, problémaérzékenység, döntésképesség, fejlődőképesség, önfejlesztés, áttekintő képesség, hibaelhárítás, problémamegoldás, információk létrehozása, bemutatása, értelmezése, információfeldolgozás. Az üzleti kommunikációs képességfejlesztő tréninget 11 fő végezte el sikeresen, az információs és kommunikációs technológiai alapismeretek képzés 2 csoportban valósult meg összesen 35 fő részvételével.

Reményeink szerint a pályázat keretein belül megvalósult képzéseknek köszönhetően munkavállalóink sikeresen fogják alkalmazni a megszerzett tudást, és vállalatunk versenyképessége növekedni fog. 

30november
2015

2015-ben ismét megrendeztük az Airvent Kispályás Labdarúgó Tornát

A múlt szombaton, november 28-án már hetedik alkalommal rendeztük meg az Airvent Kispályás Labdarúgó Tornát. A helyszín most is a jól bevált Üllői Városi Sportcsarnok volt, ahol professzionális szervezés mellett, kellemes környezetben, több résztvevő esetében családtagok előtt mérték össze erejüket a következő hat, épületgépészetben tevékenykedő cég csapattagjai:

Czakó és Társai Kft, Econix Kft, Fairtech Kft, Klima-Max Kft, Temesvári Tervező Kft
és a rendező Airvent Zrt.

A torna reggel 8.40-kor kezdődött 3-3 csapat körmérkőzéseivel, ahonnan a csoportonként nagy csaták után továbbjutó 2-2 csapat egyenes kieséssel került a döntőbe. A mérkőzések, melyeket normál futball labdával játszottak és egy helyi játékvezető vezetett, 2x15 percesek voltak. A pályán csapatonként egyszerre 5 mezőnyjátékos és a kapus tartózkodhatott. Az utolsó meccset délután 3 órakor játszotta a fináléba került két csapat.
Az 1. helyezett kupa-díjazásban részesült, övéké lett az Airvent-Vándorkupa, a 2. helyezett ajándékot, a 3. oklevelet kapott.

A helyezést elért csapatok a következők:
1. Airvent Zrt.
2. Temesvári Tervező Kft.
3. Econix Kft

A játékosok kellemesen elfáradtak, a győztesek boldogok voltak, a vesztesek egy kicsit szomorkodtak.
Köszönjük minden csapatnak, hogy eljött és vállalta a megmérettetést.
Örülünk, hogy a jelenlevők –aktív résztvevők és nézők-, velünk töltötték ezt a vidám és tartalmas napot.
  

23november
2015

Meghívó a Magyar Épületgépészek Napja kiállításra

Cégünk 2015-ben is kiállít a Magyar Épületgészek Napja szakmai rendezvényén. Ezennel tisztelettel meghívjuk minden kedves partnerünket a kiállítás megtekintésére.
Találkozzunk november 27-én pénteken 8.45 és 17.00 óra között új helyszínen, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem "I" épületének aulájában (1111 Budapest, Magyar tudósok körútja 2.).
A kiálítás látogatása ingyenes.  

03június
2015

Új termékek az Airvent-nél!

Folyadékhűtőkkel, hőszivattyúkkal és egyéb klímatechnikai készülékekkel bővült kínálatunk!

Örömmel és büszkén jelentjük be, hogy egy neves európai folyadékhűtő gyártó céggel együttműködve, energiatakarékos üzemelésű folyadékhűtőkkel, hőszivattyúkkal, fan-coilokkal, roof topokkal és close control készülékekkel egészítettük ki eddigi termékválasztékunkat.

Ennek a bővítésnek köszönhetően, partnereink részére teljes körű légtechnikai- és klímatechnikai rendszereket tudunk ajánlani, kedvező árfekvésben és igen rövid szállítási határidővel. A termékpalettára újonnan felvett folyadékhűtők és hőszivattyúk teljesítménytartománya teljesen lefedi a klímatechnikában előforduló igényeket, a lakossági hőszivattyúktól az ipari létesítményekhez szükséges nagy teljesítményű berendezésekig.